Skip to main content
“Every moment of our lives can be the moment of great things.” – Joseph Pilates

FitFlow Den Haag biedt twee verschillende soorten pilateslessen aan; de klassieke matlessen en de pilates pluslessen. In beide lessen werken we met kleine groepjes, waardoor er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding is.

Let op: op dit moment bieden we één vorm van pilates aan: de matlessen gecombineerd met de pilates pluslessen. In de toekomst worden deze lessen gesplitst.

Pilates staat erom bekend dat je oefeningen uitvoert met behulp van je eigen lichaam. Dit zijn meestal oefeningen die op de mat worden gedaan en waar je weinig tot geen props bij gebruikt. Maar wist je dat de bedenker van pilates, Joseph Pilates, ook vele oefeningen heeft bedacht waarbij je gebruikmaakt van speciale apparaten? Deze 'apparatus' waren ontworpen om het proces van stretchen, versterken en uitlijnen van je lichaam te ondersteunen. Een proces dat begint met de klassieke oefeningen op de mat, en dat vervolgens uitgebreid of verfijnd kan worden met behulp van de apparaten. Belangrijk is dan ook dat je, voordat je aan pilates plus begint, al enige ervaring hebt opgedaan met de matoefeningen.

Maar liefst 90% van alle pilatesoefeningen zijn namelijk oefeningen die niet op de mat plaatsvinden, maar juist op een van de 'apparatus'. Stuk voor stuk oefeningen die ervoor zorgen dat jij beter kan worden in het (in een flow) uitvoeren van de klassieke matoefeningen.

In de pilates pluslessen die FitFlow Den Haag aanbiedt werken we in kleine groepjes afwisselend op de mat en op/met de verschillende apparaten. In de studio in de Malakkastraat zijn de volgende apparaten aanwezig:

Chair
De Chair is de spiegel die disbalans in je lichaam toont. Tijdens Chair-lessen word je uitgedaagd om al je technieken in te zetten om met precisie en controle een oefening uit te voeren.

Pilates Stick
De Pilates Stick geeft je rug een heerlijke massage, maar diezelfde Stick wordt ook gebruikt voor oefeningen die je balans en kracht uitdagen.

Small Barrel
De Small Barrel is een fantastisch instrument om van stijfheid in de bovenrug en nek af te komen. Leuke bijkomstigheid is dat je met de Small Barrel makkelijker intermediate/advanced oefeningen kunt leren.

Reformer
In de studio hebben we één reformer. De reformer lijkt op een bed, maar is een bewegend platform met veren (om weerstand te bieden) waarop je specifieke oefeningen uitvoert terwijl je ligt, zit of staat. De reformer wordt alleen gebruikt tijdens personal training (PT).
Meer informatie over pilates
◗ Neem een kijkje op deze pagina om meer te weten over pilates en zijn grondlegger Joseph Pilates.
Mooi filmpje met de originele reeks pilatesoefeningen van Bluebird Pilates.
◗ Wil je weten wat anderen van de pilates matlessen van FitFlow Den Haag vinden? Bekijk dan hier de reviews van OneFit Members.
Goed om te weten voordat je naar de les komt
◗ Ben je nieuw bij FitFlow Den Haag en zou je graag de pilates pluslessen volgen? Begin dan eerst met minimaal tien pilates matlessen. De docente beoordeelt of je door mag naar de pluslessen. Ben je een absolute pilatesbeginner? Dan zijn de pilates matlessen meer iets voor jou!
◗ De pilates pluslessen gaan door bij een bezetting vanaf drie personen.
◗ In de les is het dragen van toesox of antislipsokken verplicht. De toesox zijn te koop in de studio.
◗ In de studio zijn comfortable zachte pilatesmatten aanwezig, je hoeft dus niet je eigen mat mee te nemen. Wel wil ik je vragen om geen sieraden of kleding met ritsen te dragen, dit kan de mat namelijk beschadigen.